sâmbătă, 18 aprilie 2009

Noi, Dumnezeu si perfectiunea


Dupa cum am zis-o si in articolul precendet, Hristos nu e o persoana, Hristos e un simbol! Dumnezeu e de fapt doar o imagine care reprezinta perfectiunea, o perfectiune la care noi tindem sa ajungem. Rugaciunile, postul, sarbatorile sunt doar un mod prin care sa constientizam ca exista ceva perfect, ceva pentru care meritam sa traim, ceva pentru care trebuie sa fim mai buni! Nu exista in cer nici un batranel cu barba lunga ce scrie intr-o carte, nu exista ingeri cu aripi albe, nu exista sfinti ridicati cu trupul, in cer nu exista nimic. Toate astea sunt moduri prin care oamenii si-au desenat o cale de a ajunge la perfectiune! Faptul ca raiul se presupune ca e in cer, e doar ca dupa moarte  constiinta si ratiunea noastra e imprastiata prin univers. Si acum e acolo, dar mintea noastra e limitata de trup. Toti vrem sa fim perfecti, toti vrem sa fim puternici, dar singura cale e ca tu sa fii Dumnezeul tau! Nimic nu te ajuta daca stai cu mainile in san, nu cade nimic din cer, caci Dumnezeu nu ne-a trasat o directie numita destin, noi ne cream destinul, noi cream viitorul, noi ne conducem viata! Ceea ce numim noi cu termen generic "Dumnezeu" e doar ceea ce vrem sa devenim, e doar puterea ce vrem sa o avem. Aceasta putere creste cu cat suntem mai multi implicati in indeplinirea unui scop! Si in Biblie e scris: "Unde sunt 2 ce se roaga in numele meu, acolo voi fi si eu". Daca Iisus e Dumnezeu atunci de ce nu ne-a zis clar ce e dupa moarte? Credeti ca e o coincidenta ca tot ceea ce a zis Iisus e materializat prin metafore si pilde? Iisus omul, a fost doar un om foarte inteligent, care a incercat sa explice oamenilor ce e divinitatea, ce e puterea absoluta si cum aceasta se poate dobandi, dar a zis-o intr-un mod foarte simplu si inteligibil(personificat)! Exista sute de religii pentru ca fiecare are o parere, pentru ca divinitatea nu e ceva concret, dar nu urmati o religie doar pentru ca asa e traditia! NU! Preluati din fiecare lucruri ce le credeti cu adevarat, lucruri de care aveti nevoie sa evoluati si material si spiritual! Cultura universala si intelepciunea sunt calea! Aveti incredere in puterile voastre si veti putea muta si muntii, pentru ca prin creatia Sa Dumnezeu isi manifesta puterea!

Nu conteaza in ce crezi, important e sa crezi!

7 comentarii:

  1. Ai dreptate cu faptul ca totul se refera la simboluri, dar cred ca nu ai surpris esenta crestinatatii. Omul nu se vrea perfect si nu vrea sa devina Dumnezeu. Stim foarte bine cazurile cand oamenii au vrut sa isi depaseasca conditia si ce s-a ajuns de ei? E bine sa crezi in perfectiune, dar astae si ea o limita ce nu poate fi atinsa de nimeni. Daca citesti Vechiul Testament, o sa vezi exemple cand si Dumnezeu se arata partinitor , razbunator si neiertator. Asta ne arata ca el nu e neaparat perfect, ci ca este Creatorul, deasupra noastra. Nu cred ca Biblia ne invata ce sa facem ca sa ajungem in "Rai", ci mai degraba ce e de facut pe pamant incat sa mai existam ca oameni.

    RăspundețiȘtergere
  2. nici eu nu cred ca omul vrea sa devina perfect sau Dumnezeu . ar fi multe de zis cu privire la articolul tau si la comentariul de mai sus dar mi-e lene :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Faceti un mic exercitiu: gasiti o definitie rationala pentru ceea ce este Dumnezeu! Uitati tot ce stiti legat de El din religie! Apoi comparati ceea ce este Dumnezeu si ceea ce poate face el, cu ceea ce suntem noi ca oameni si veti intelege la ce ma refer cand spun ca omul vrea sa fie un dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  4. Dumenezeu i-a lasat omului liberul arbitru.
    Daca in lume s-ar intampla numai lucuri pe care mintea noastra le percepe ca fiind bune,atunci El nu ar mai fi Atotputernic.
    Consider ca fiecare avem ceva divin in noi,dar asta nu inseamna ca noi suntem Dumnezeu.

    Un mic exemplu:
    Ganditi-va ce chaos total ar fi in lume daca fiecare si-ar crea propria viata si realitate pentru eternitate ,asa cum creeaza El.

    Lasand la o partea religia,fizica cuantica cauta aceasta energie necreata,alias Dumnezeu ,insa nu stiu in ce masura o vor gasi-o.
    Divinitatea nu o putem intelege prin ratiune,logica,ci prin iubire,iubire platonica care nu cere nimic in schimb.
    Tindem spre perfectiune intr-adevar,dar perfectiunea ne se atinge,decat dupa ce treci de anumite etape(obstacole)ca mai apoi sa o stii pretui.
    Viata pamanteana,efemera nu e decat o initiere...in ceea ce va urma dupa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si am uitat sa mentionez,asteptam cu interes articole noi...ca sa ne straneasca apetitul pentru dezbateri si ironii:))

    RăspundețiȘtergere
  6. Dumnezeu si biblia e doar un mediu prin care pacea se tine pe planeta , daca n-ar fi dumnezeu si s-ar dovedi ca totul e fals , nu ai avea de ce sa iti mai fie frica iar ,probabil, biserica ar fi distrusa, si lumea ar intra in haos.

    Eu cred in dumnezeu ca entitatea care a creat universul , dar nu cred ca i-ar pasa de noi sau de oricine.




    Also cine e fata din poza , o tot vad ca perspectiva in articolele tale. O minti ca o faci fotomodeala ? :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Poate suna oleaca ateist... dar daca nu e niciun Dumnezeu care sa ne astepte la finalul saptamanii lucratoare? Atunci totul ar fi in zadar, toata aceasta "tindere la perfectiune" ar fi doar o modalitate de petrecere a timpului liber... si poate de aceea nu ne mai pasa de toata treaba cu omuletul ce traieste pe Soare si frumoasa insula paradiziaca din cer cu copilandrii imbracati sumar cu aripiare (sau 12 virgine, in cazul mahomedanilor). Mitul acesta gigantic ce de 2000 de ani exista in lume, pentru care sute de mii de oameni au murit, poate in sfarsit a fost dat uitarii (aleluia pentru asta). Atunci ar avea sens de ce nimeni (inafara babutelor ciudate, in sensul rau, care merg zilnic la biserica) nu mai crede in Dumnezeu (si insula paradiziaca din cer) si de ce am devenit atat de ignoranti, incat o data pe an (sau poate de doua ori ca mai ii si Craciunul cand primim cadouri:X) ne amintim de El si de prietenii lui si ne zicem "Hai sa ne rugam si noi" (ca poate, mai incolo, ne alaturam petrecerii). Si probabil ne amintim, ca na, o mica petrecere pe continent, pana ajungem pe insulita, face bine ca antrenament si la indigestie si poate si la parazitii intestinali (dar doar in cazuri extreme).

    RăspundețiȘtergere