luni, 6 aprilie 2009

Rasism si cersetorie - replay

A nascut controverse articolul "Rasism si cersetorie" si m-am gandit sa fac cateva precizari! Unii mi-au spus: "Eu n-am nimic cu tiganii, nu m-au educat parintii asa, pur si simplu nu ma deranjeaza cu nimic, de ce, tu esti rasist cu ei?". Eu: "Tu dai bani la cersetorii tigani?", raspuns: "Cateodata, daca inspira mila!". Nu am avut de a face cu tiganii niciodata, cum se zice in popor nu mi-au fost nici prieteni, nici dusmani.  Nu ma deranjeaza faptul ca un om e negru sau chinez, musulman sau catolic, nu urasc o categorie de oameni doar pentru ca exista(nu e vina lui ca s-a nascut asa)! Sunt rasist cu orice om care nu are demnitate!  Exemplul cel mai cunoscut si de care ma lovesc zilnic: tiganii. Trec cu vederea ca ei au o anume traditie (ciudata) pe care o respecta, trec cu vederea ca nu au o educatie si maniere(vina comunitatii lor), dar nu pot accepta ipocrizia, superoritatea in care se cred, lenea, si lipsa lor de deminitate! Nu mi se pare corect sa-i dau un banut din mila, sa fiu injurat(ca nu i-am dat mai mult) si sa-l vad ca fumeaza si bea acei bani, nu mi se pare onest, sa puta locul dupa el, dar sa aiba un lant de aur la gat cu care sa se de-a mare, nu mi se pare cinstit fata de mine ca el sa stea cu mana intinsa si eu sa lucrez din greu si castige mai mult ca mine, si nu pot sa accept ca eu am principii si o imagine cu care mor de foame, si el pupa pe toti in c*r dar nu are grija zilei de maine! Mi-ar fi si mie usor sa stau cu mana intinsa 8 ore pe zi, si in 3 luni sa-mi permit sa-mi cumpar un echipament foto scump, dar mai am eu obraz sa ma intalnesc cu oameni de cultura? Oare mi-ar fi tot una ca as primi un ban de la o batranica pensionara miloasa ce moare de foame, si eu as trai bine mersi si m-as plimba cu un BMW? Oricat de simplu pare, legile morale ma impiedica sa fac asta, si ar trebui sa va impiedice si pe voi sa mai dati bani la cersetori "din mila"!

25 de comentarii:

  1. dar ai deja un echipament foto scump...nu ai nevoie de altul:)

    RăspundețiȘtergere
  2. chiar exista oameni saraci , care din pacate se gasesc in situatia de a nu se mai putea angaja. Da, de ce nu au facut nimic la viata lor? chiar cum ai zis tu, nu e vine lor ca s-au nascut intr-o familie de tzigani... nu e vina lor ca s-au nascut intr-o familie cu o situatie materiala slaba. Sunt unii oameni care se gasesc intr-o fundatura chiar de cand se nasc...nu au bani sa faca nimic si nimeni nu este dispus sa-i ajute!!! Gandeste-te si la asta.

    Sincer, cred ca doar lacomia si firea zgarcita te impedica sa dai si 1 ban la batrani , cersetori sau nu!
    Cel caruia ii place sa contrazica, sau... se mai gandeste inainte de a comenta la adresa cuiva(unei categorii de oameni).

    RăspundețiȘtergere
  3. is curios...si chiar ma uit maine sa vad daca ai sters comentariile... daca da inseamna ca nu suporti sa fii criticat, exact ceea ce faci si tu scriind despre cersetori. Defineste cersetoria. Fa diferenta intre cersetori din nevoie si lene.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce ar fi lumea fara critica?! Bine ca sunt oameni care spun si verde-n fata...si nu se lamenteaza dand dreptate oricarei observatii doar de dragul persoanei respective.

    Critica si polemica inseamna progres,
    social, tehnologic, cum vrei!

    ca sa ai comentarii nu de altceva...sa fie mai vizualizat...un blog fara polemica e chiar PLICTISITOR...asa ca zi ms:D

    RăspundețiȘtergere
  5. Domnule Anonim, chiar iti multumesc ca imi citesti articolele si le comentezi dar trebuie sa-ti fac eu cateva remarci daca nu e cu suparare!

    Am un echipament foto scump fiindca am muncit, eu si parintii mei, crezi ca imi cresc banii in copaci si imi permit orice? Afla ca nu! Nu de nebun am aruncat atatia bani pentru un aparat foto, ci pentru ca am nevoie! Mai afla ca eu fac anumite sacrificii ca sa am unele beneficii. Vreau sa-ti spun ca parintii mei au demnitate si m-au invatat si pe mine asta. Nu le era foarte usor sa ma trimita la cersit, sa traim in mizerie si sa nu puna accent pe dezvoltarea persoanei mele? Tot timpul imi spuneau "Nu conteaza daca e mult sau putin, prin munca cinstita si demnitate te nobilezi si esti fericit!"

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e vina lor ca s-au nascut intr-o familie saraca, dar de ce se complac in aceasta situatie? Batranii nu au cum sa mai lucreze, dar eu vorbesc aici de tineri si de copii. Tinerii aceia cu copii mici in brate ce vin la tine si cer o bucata de paine! Aceaia in floarea varstei, ce pot lucra! De ce sa lucreze cand pot sta cu mana intinsa? Din nou ma vei contrazice aici, spunandu-mi ca unii sunt prea saraci si nebagati in seama, dar de ce nu le-a placut scoala? De ce n-au incercat sa iasa din situatia asta?

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu daca cer imprumut un leu de la un coleg, acesta are pretenia sa-l returnez! Dau cate un ban unui om cu un handicap(ex:pentru operatie) dar cand il vad ca de 10 ani tot in aceeasi stare e, fumeaza la colturi, umbla in zdrente sa starneasca mila, sincer as vrea sa am un pistol pentru el!

    RăspundețiȘtergere
  8. Sunt absolut revoltat cand in fiecare duminica la usa bisericii sta un cersetor care primeste o multime de bani de la credinciosi, si il vad dupa aceea pe strada cum se drogheaza! De unde crezi ca are bani? Oare atat de putin castiga? Cine crezi ca il angajeaza cand il vede in starea aia? E problema lui daca isi ia droguri, dar sa munceasca pentru banii aia!

    Deci domnule Anonim te rog sa te mai gandesti data viitoare cand vrei sa ma critici! Eu nu vorbesc aici de nebun ce sunt, vorbesc pentru ca unii ce sprijina cersetoria, sa priveasca de doua ori inainte de a arunca un banut unui cersetor!

    RăspundețiȘtergere
  9. Intr-adevar, majoritatea tiganilor sunt cersetori ,iar copii tigani cersesc pentru ca asa i-au invatat parintii,presupun
    putini , chiar foarte putini cer de mancare in zilele noastre , chiar si daca le dai , o vezi la colt de bloc aruncata, vor doar bani , bani sa isi cumpere ce vor , fie ca e vorba de tigari sau de chipsuri, sunt si lacomi!

    eu , din cunostiintele mele, nu cred ca tiganii ar trebui sa plateasca impozite ca toti oamenii. also nu am auzit vreodata ca cineva sa se inbogateasca prin cersit , doar daca nu are ceva agentie de cersetori(lol).

    Din punctul meu de vedere , tiganii nu sunt deloc discriminati.Acum cateva luni la stiri era un reportaj cum niste rromi instrasera intr-un magazin furand o gramada , iar la iesire cand sa ii perchezitioneze,evident camerele nu mint,rromi s-au revoltat ca ii discrimineaza si ca de ce ii perchezitioneaza.
    la fel e si in alte tari.

    Puteti sa ma credeti rasist sau cum vreti voi , nu imi pasa , dar din perspectiva mea , tiganii sunt ciuma Romaniei

    RăspundețiȘtergere
  10. Atro, un cersetor nu se imbogateste din cersit din 2 motive:

    1.Chetuieste toti banii(tigarile sunt scumpe)

    2.nu doreste sa fie bogat, fiindca jegos si zdrenturos atrage mila=bani, la costum si cravata nimeni nu-i da bani!

    Referitor la "agentie de cersetori" uitate la filmul Filantropica in regia lui Nae Caranfil, cred ca spune totul despre dedesupturile cersetoriei!

    Sunt perfect de acord cu tine "ciuma Romaniei sunt tiganii"! Priviti doar cati manelisti(romani, nu tigani) exista, cati copii au idoli cantareti de manele, cat se promoveaza aceasta categorie de oameni si veti intelege de ce tara noastra e asa cum e!

    RăspundețiȘtergere
  11. De ce ai tu nevoie de echipament scump:)? Serios acuma, te vezi cumva in 20 de ani mare artist? cum ai muncit tu pentru a-l cumpara? ai dat la sapa? sau ai zis : "Mama (tata ma rog) imi dati bani sa-mi iau un aparat?!?!..."; asta-i munca depusa de tine!? incredibil. Meriti sa ai aparatul.

    Si sa stii ca nu numai parintii tai muncesc, nu sunt o exceptie in lume si nu esti tu singurul "educat" de catre parinti.

    Si "referitor la agentia de cersetori" , sa stii ca CIA si KGB sunt implicate! Omule, e fictiune! Daca vezi intr-un film, sa zic Peter Pan, si apoi te intreaba cineva daca poti zbura, te ce raspunzi? "Bineinteles, uite-te la Peter Pan de nush cine si vezi ca omul poate zbura" Nu?

    Ciuma Romaniei este INFATUAREA! Tu cu ce esti superior lor? sunt oameni ca si noi, au reprezentatii lor notorii asa cum si noi ii avem. Sa stii ca se gasesc hoti la nivel mai inalt, chiar la guvernare, care nu sunt tigani!
    Ei nici macar nu cersesc, fura! Numai uite-te cum s-a dat dreptul de exploatare a petrolului din zona nou primita de Romania din jurul Insulei Serpilor, cu 3 ani inainte de a se anunta sentinta! Cauta faza cu Sterling!

    Si eu tot cred ca vorbesti de nebun. Nu ma poti convinge. Am intalnit foarte multi tigani de treaba si cu demnitate cum zici tu, "Demnule".

    Iar, Eu.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu vreau "sa-ti dau cu bata-n cap", te felicit pentru curajul tau, insa cred ca faci o oarecare confuzie intre cersetori si tigani.Gandeste-te putin la cersetorii pe care-i intalnesti zi de zi.Sunt cu totii tigani?
    Mi-a mai trecut prin cap o chestie: pe tiganii cu BMW nu cred ca o sa-i vezi pe strada.Nu sunt specialista in domeniul acesta, dar ti-as da un sfat: nu te avanta in generalitati, pretuieste detaliile ! (Iulia)

    RăspundețiȘtergere
  13. Daca vrei sa ai blog, obisnuieste-te sa fii(cu 2 de i, nu uita) si contrazis (punct) Combate ideile altora dar in limita bunului simt, fara a recurge la "masa" vocabularului. ***********

    RăspundețiȘtergere
  14. Zi ms pt comentarii(2 de i iar, unul din radacina cuvantului de baza si unul de la plural), ca altfel erau si acum marginalizate ar-ti-co-le-le tale.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ultimul meu comentariu... incerc sa fie cat mai succint... mi-a facut placere sa ne contrazicem .. poti sa revii la vechea "audienta" . PA!

    RăspundețiȘtergere
  16. Domnule Anonim, ironia ta trece in obraznicie! Infatuare, domnule, tu ai zis cu gurita ta! Ai recitit defenitia acestui cuvant? Vreau sa-ti spun ca nu sunt un copil de bani-gata, la care parintii sa-i faca toate mofturile! Nu am dat la sapa, dar am carat roaba! Nu pot fi un mare artist daca nu iau in mana pensula/creionul/aparatul/etc sa exersez si sa creez! Crezi tu ca eu n-am nici un viitor? De ce te crezi mai superior ca mine? Cine esti tu semi-zeule?

    RăspundețiȘtergere
  17. Sa fim seriosi omule, cati agenti CIA si KGB ai demascat tu in cersetorii din Bistrita(ma rog, poate Romania)? :))) Fictiune, nefictiune, filmele nu se nascocesc asa din imaginatie, fara sa aiba macar un sambure de adevar! Nu fii absurd!

    RăspundețiȘtergere
  18. Domnule Anonim, daca simpatizezi atat de mult cersetorii si urasti "conducatorii" care ne fura pe fata, de ce nu iei atitudine? Daca sustii sus si tare ca eu vorbesc prostii, si ca parerea ta e adevarata inseamna ca exista si alti oameni de acord cu tine! De ce nu te aliezi cu ei sa lupti impotriva corputiei, lasule?

    RăspundețiȘtergere
  19. As dori foarte mult sa te vad cu mana intinsa cum cersesti! Ai putea? Si apoi sa mergi la ore(daca esti profesor) si sa-i inveti pe elevi despre demnitate! Nu te contrazic, exista si tigani cu bun simt dar aceia NU CERSESC!

    De ce nu mergi tu domnule, de ce nu mergem toti sa cersim, de ce? E atat de greu? De ce sa fac 3 facultati si sa am un salariu mizer, cand pot fi prost(fara cultura) si sa castig bani fara sa fac nimic?

    RăspundețiȘtergere
  20. Iulia, eu nu am incrimitat tiganii ca oameni, am incrimitat cersetoria de orice fel si in special tiganii care sunt cersetori si nu sufera de vreo boala pentru care trebuie scutiti de munca! N-am generalizat! N-am zis: "Toti tiganii trebuie sa moara!" Sunt rasist doar cu lenesii ce "prostesc" oamenii cu suflet mare!

    RăspundețiȘtergere
  21. Poate nu stiu sa scriu corect toata ortografia limbii romane, dar nu cred ca in asta sta toata valoarea unui om!

    Te rog sa-mi spui: M-am plans eu ca ma contrazici? Chiar din contra, ma bucur! Accept si alte pareri mai ales cand sunt indecis, dar cred ca am deptrul sa-mi sustin parerea in fata oricui mai ales cand am dreptate! (cred ca m-ai inteles gresit, si de aceea ne contrazicem asa apring)

    Am impresia ca tie nu-ti place sa fii criticat! Am recurs eu la masa vocabularului? Ti-am adresat eu cuvinte urate? Chiar te tratez cu stima! Daca au facut-o altii pe blogul meu, nu e vina mea, asa ca te rog, nu ma baga in aceeasi oala!

    RăspundețiȘtergere
  22. Tu ai ideile tale fixe! Ai impresia ca pe mine ma intereseaza numarul celor care se uita pe blogul meu? Daca m-ar interesa, as scrie despre subiecte ce prind la public! Eu vreau doar sa trezesc in mintea unora "ce au urechi de auzit" anumite probleme ce privesc aspecte ale vietii noastre, si moduri prin care am putea schimba ceva!

    La urma urmei, nu pot schimba lumea de unul singur, asa ca trebuie sa impratasesc ideile mele si altor persoane(asa au facut marii conducatori, printr-un mod sau altul) fie ca-ti convine tie sau nu!

    Eu macar incerc sa gasesc rezolvari la unele probleme, tu nici macar nu incerci! Egoistule! "Dupa tine potopul" asa-i?

    RăspundețiȘtergere
  23. Nu stiu de ce te aprinzi asa de tare.Trebuie sa invatam sa ascultam ca sa fim ascultati.
    Opinia mea in legatura cu aceasta tema (care vad ca starneste destul de multe controverse )este ca ,ei nu au nici o vina ca s-au nascut sub un anumit statut.Pana la urma totul depinde de influenta mediului si toti acei factori externi.Daca tu te-ai fi nascut intr-o familie de tigani,intr-o familie de pocaiti ,normal ca ai fi urmat cursul firesc al lucrurilor pentru ca ai fi fost mai mult sau mai putin influentat de cei din jurul tau si chiar anturajul tau.Pana la urma si cand vezi acei tiganusi care cer bani iar apoi isi cumpara tigari sau bautura..Te-ai gandit ca poate ei nu au fost niciodata fericiti?Ca poate doar acel fum de tigara ,bautura ii mai scoate din acea sfera a realitatii crude in care sunt prinsi...cu toate ca sunt amagiri ,se ineaca in satisfactii de moment cu toate ca sacrifica...uneori prea mult si in cele din urma fericirea:)

    RăspundețiȘtergere
  24. Inteleg ce spui, dar eu aici incerc sa gasesc o modalitate prin care putem schimba ceva. Nu putem lasa asta sa mearga la infinit! Nu sunt tiganii un capat de lume, nu sunt extraterestii, sunt oameni! Si oamenii pot fi educati! Modul de viata al tiganilor e ca un ciclu infinit: copilul face ce zic parintii, si cand el va fi parinte isi va educa copii cum a fost educat! S-au incercat o multime de metode de integrare a tiganilor in societatea noastra, dar ei nu doresc asta cat timp le merg bine "afacerile". Asa ca trebuie sa le dam un "Tring!" sa se trezeasca si sa evolueze, adica, sa nu mai dam bani la cersetorii tigani!

    RăspundețiȘtergere
  25. The 우리카지노 finest roulette strategies can apply to the three primary types of roulette recreation

    RăspundețiȘtergere