joi, 26 februarie 2009

Taxa auto si maturitatea!


S-a facut mare tam-tam legat de taxa de poluare.  Masina ta emite gaze in atmosfera, iar faptul ca tu platesti bani la stat, nu poate opri acest lucru. Desigur cu banii de la buget veniti din aceasta taxa, ar trebui sponsorizate proiecte eco, replantari de copaci etc, dar din cate stiu nu exista proiecte serioase care sa faca acest lucru. Nu doar noi suferim din cauza efectului de sera, si celelata tari din UE, dar dupa cum se vede ei nu au o taxa asa de mare. O fi mai mare poluarea in Romania? Avem noi mai multe masini decat nemtii? Nici vorba! E o aberatie, dar totusi are logica pentru buzunarele celor in care intra banii! Totusi aceasta taxa triplata, a cam indepartat tinerii soferi care abia au implinit 18 ani de la "visul cailor putere". Intr-un fel e bine ca au fost mai putine accidente (cei tineri le provoaca pe majoritatea), dar marile presiuni au micsorat taxa. Trecand peste asta, sa vedem putin latura rationala! Foarte multi tineri la 18 ani fac scoala de soferi si prima lor grija e VITEZA! E o demonstratie de forta si maturitate, insa cat de matur esti atunci cand te comporti intr-o societate ca un copil, cand ti-e rusine sa spui lucrurilor pe nume sau cand iti ascunzi "barbatia" in fata parintilor. Esti prea crud la 18 ani, ca sa fi in stare sa-ti conduci singur viata. Nu te poti intretine, nu ai o viziune clara asupra viitorului tau, fumurile din cap iti spun ca distractia e pe primul loc. Fiziologic esti matur de la o varsta mult mai mica mai ales cand exista atatea suplimente alimentare. Te bucuri prea mult de aceasta evolutie a corpului tau, facandu-ti vise de om intelept. E grav ce se intampla, iar aceasta lipsa infectioasa a moralitatii ar trebui reeducata! Cum? Prin reducerea drepturilor care nu le meriti! Primul pas e cresterea varstei maturitatii de la 18 la 22 de ani!

2 comentarii:

  1. nu esti bine informat... exista proiecte "eco". Din partea ONG-lor dar exista.

    Tasuleasa Social

    Uite-te pe Realitatea TV ... au fost plantati in weekendul trecut peste 30 000 de puieti.

    Si ai auzit de proiectul Guvernului prin care se acopera 90% din costurile unei instalatii de incalzire care foloseste energia alternativa in limita de 300 000 de lei?!?!?

    Din ce bani crezi ca pot ei intretine proiectul?!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine e Tasuleasa? O organizatie care se ocupa cu voluntariat! Volunatari=tineri! Da o raita prin scoli si intraba "Cine vine la plantat copaci?" si din 15.000 de oameni o sa-ti vina 100! Si ce ca s-au plantat 30 000 de puieti? Crezi ca ajung? La ritmul in care se taie padurile, e fix degaba! Ar trebui statul sa organizeze replantari nu ONG-urile, si sa plateasca oameni sa planteze si o sa vezi cum o sa se inghesuie lumea!

    De vreo cateva zile am facut un sondaj de opinie ptr un proiect de protectia mediului, si ce sa vezi? Nici unul dintre cei intervievati nu folosesc instalatii de energie alternativa si habar nu au ca statul ofera bani pentru montarea lor! A cui e vina? Da statul bani, dar de ce nu informeaza si lumea?

    Si te rog nu mai simpatiza atat de mult conducerea tarii ca nu traim noi asa de bine! Orice zic, esti impotriva! Ai criticatul in sange!

    RăspundețiȘtergere