luni, 16 februarie 2009

uniforma: renastere sau motiv de decadere?


Vremurile pe care le traim se pot defini printr-un singur cuvant: ignoranta! In acesti 2000 de ani de cultura au fost epuizate toate ideile ce ar da o nuanta noua lumii si un flux de vitalitate. E imposibil sa ai idei originale cu care sa impresionezi lumea si sa te considere un geniu. Aceasta incompetenta de creatie produce descurajare si implicit intriga lumea in ideea "n-am nevoie de cunostintele de baza din orice domeniu, fiindca nu-mi folosesc la nimic(nu-mi imbunatatesc viata)". Lumea e tentata sa lase la o parte toate valorile trecutului, fiindca vremurile acestea cer o alta eticheta. Astfel oamenii (ex: epoca  contemporana) se axeaza pe ideea abstractului iesind din tipare si neglijand anumite principii estetice. In cazul vestimentatiei, se promoveaza anti-clasicismul, caracterizat prin simplitate extravaganta si complexitate kitschoasa. Urmand aceasta moda nascuta din incultura faci parte din acest curent si dai nastere unei repulsii fata vestimentatia eleganta(ex: formala). S-a ajuns atat de departe cu ignoranta incat orice act realizat de oameni nu mai implica respect! Scoala care se presupune ca e izvorul de cultura, a devenit un loc de demonstratie al prostiei.  Zi de zi se practica prostituatia manierelor si aici se include lipsa de gust si decenta a vestimentatiei! Prin uniforma se doreste constientizarea faptului ca scoala impune un anumit respect(nu promoveaza prostia), daca nu inveti si mergi ca la o casa pustie, macar sa ai un motiv de pregatire, si cel mai important, a fost introdusa pentru reducerea sfidarii prin "smecherie" a persoanelor mai inteligente ca tine. Insa oricat de importanta ar fi cultivarea tinerilor, uniforma nu a facut altceva decat sa rascoleasca si mai tare sipiritul anti-civic. Unii elevi avea in gand "revolutie anti-uniforma"! Oare atat de greu sa faci un gest minim care mai tarziu ar putea sa-ti dea anumite revelatii spre o lume mai buna? E atat de greu sa ai respect pentru cei care te respecta? Din pacate acestea sunt intrebari la care toti se abtin sa de-a un raspuns. Si DA! Uniforma e un motiv de decadere!

7 comentarii:

  1. Stii cum e,putin impropriu spus,oamenii se degenereaza din ce in ce mai mult,toti cauta faima,toti cauta oameni care sa le spuna:da esti tare!,toti cauta aprecieri ,toti cauta minciuni frumoase.O lume a aparentelor de care sunt extrem de satula.Poate ca unii nu au ceva dincolo de ambalaj,sau poate ca au si e putrezit si cu grea vointa mai vei putea sa vezi care e de fapt adevarul.Uniforma in mod normal ar fi trebuit sa fie in mod normal ,si nu insolit ,un simbol,o emblema in care suntem pusi cu toti,si suntem egali si avem aceleasi drepturi si responsabilitati(poate ca suna putin ceausist) dar asa e.Acum acea emblema de fapt reprezinta o anti-emblema care vrea sa revolutioneze acei oameni tirani si dictatori..! dar daca te gandesti mai bine,de fapt ei au fost ca noi,noi nu am fost ca ei si ar trebui sa luam aminte tocmai de la cei duri care poate ca stiu ei de ce spun tot ceea ce spun(sau poate ca nustiu,dar asta ar fi trist pentru mine,si nu numai)
    Vreau sa inchei frumos,ca tind sa extind ,un om nu poate schimba lumea,chiar daca si un al doilea s-ar fi gandit la acest lucru.De ce? Pentru ca lumea deja interiorul il au in putrefactie si numai sta nimeni sa faca ceva pentru propria lui viata,ci pentru aparentele altora:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai normal ca nu poti schimba lumea daca tu nu crezi ca poti. Preferi sa te lamentezi ca vai ce "putrezita" e lumea. Apropo: un om poate schimba lumea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un om nu se poate rascula impotriva a altor milioane de oameni fara idealuri si fara teluri;) .E prea infim.

    RăspundețiȘtergere
  4. Si chiar nu ai cum sa faci ceva,cand nici macar la un contra argument nu esti in stare sa imi arati cine esti,dar sa arati unei lumi intregi;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Ofuscata mai esti. Adica cum si-a permis cineva sa gandeasca pozitiv si sa vrea sa faca ceva! Tupeu nu gluma! Invata sa faci diferenta intre alegeri si "a fi in stare". Era mult mai inteligent din partea ta daca nu te atacai. Fiecare are dreptul la opinie. Si la urma urmei nici macar nu am spus ceva ce nu e adevarat. Tu chiar crezi ca esti un mare nimic comparata cu intreaga lume. Asta e alegerea ta.

    RăspundețiȘtergere
  6. hei, nu va mai certati pe blogul meu

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de trist ca ai inteles doar chestia asta.Incerci sa ma epatezi cu vorbe goale.Merita sa incercam sa schimbam lumea,dar putini vor reusi.In fine,e subiect mort

    RăspundețiȘtergere