sâmbătă, 12 decembrie 2009

Lumea e prea trista ca sa inteleaga sensul dragut al cuvintelor urate!

Traim intr-o lume reala si multi ne zic sa ne trezim din visare, sa revenim cu picioarele pe pamant. Multi acuza realitatea ca fiind dura si ca trebuie sa fii puternic sa poti trai. Si cel mai enevrant si aiurea lucru: In viata trebuie sa faci si ce nu-ti place!

Oamenii isi fac tot felul de prejudecati. Oamenii sunt prea lenesi ca sa faca ceva bun in primul rand pentru ei si apoi pentru altii. Oamenii sunt prea obisnuiti cu rutina ca sa-si mai doreasca sa faca ceva diferit. Oamenii se multumesc cu putin, pentru ca refuza sa gandeasca mai mult decat majoritatea. Oamenii uita de ei pentru ca gasesc mereu lucruri mai proaste care sa le ocupe timpul.

Toate acestea creeaza realitatea fiecaruia. Toate acestea creeaza realitatea noastra in care traim si din care dorim in fiecare clipa sa scapam. Intotdeauna reliatatea va fi consecinta a ceea ce facem, iar viitorul va fi cladit dintr-un nimic pe care il lasam de izbeliste. Din pacate acest proces ne antreneaza pe toti si din voie de nevoie le lasam prinsi, pierzand clipe pretioase din vietile noastre intr-o masinarie ce nu creeaza nimic ci mai mult ne ruineaza personalitatea. Societatea e un lucru bun. Dar societatea e ceva real. Acest real are ca definitie lucruri obisnuite ce le face oricine, lucrurie ce nu se schimba, lucruri ce taie aripile viselor marete ale individului ce compune societatea. De aceea ne confruntam cu o ampla lipsa de cultura (nu cultura sofisticata pentru oameni cu scoli inalte, ci simpla cultura ce ne relaxeaza, ce ne linisteste dupa o zi in care am manca prostie pe paine si am baut dezamagiri flambate).

"Eu vreau, eu imi doresc, eu visez...dar pana la urma eu nu am realizat nimic! De ce? N-am avut cu cine..." De cate ori nu ne confruntam cu un astfel de bilant? De cate ori nu cadem prada falselor valori ale realitatii si uitam cine suntem cu adevarat? De cate ori folosim cuvinte vulgare ca sa dam o definitie realitatii?

Oamenii uita sa zambeasca, uita sa vada frumusetea simpla din jurul lor, oamenii uita ca traiesc! De ce lumea care este atat de perfecta(intr-un ciclu atat de perfect), a avut nevoie sa consacreze cuvinte pentru a expreima uratenia ei? De ce avem nevoie de astfel de cuvinte? Sa ne eliberam furia? Da? Dar nu era mai bine sa nu fim nervosi de la inceput ca nu mai trebuiasca sa aducem injurii? Ati observat cu oamenii se supara cand ii spui "uratule!", "ma enervezi!", "n-am chef de tine!"? Stiti de ce? Pentru ca oamenii s-au obisnuit sa auda aceste cuvinte cand semenii lor doreau sa le arate dispretul. Oamenii fug de cuvinte urate. Dar de ce nu le putem spune cand suntem foarte bucurosi? De ce sa nu le spunem cand iubim? Am incercat asta, credeti-ma si e fantastic ca sa auzi aceste cuvinte de la cineva drag, si sa stii ca nu le spune cu rautate. Nici un cuvant nu ma mai poate prost dispune, fiindca toate le aud ca suna frumos!

Nu sunt ipocrit, nu vreau sa ma ascund, nu vreau sa vad totul ca fiind roz, vreau doar sa trec peste prejudecata cuvintelor, vreau sa pot vedea lumea de dupa vorbe. Acest lucru te face mai optimist, mai increzator in sine, treci mai usor peste greutati si atacuri, esti mai usor. Asta e singura cale pentru a incepe sa iubim viata si pentru a da o nota de frumuseste acestei realitati care a carei existenta e in mainile noastre.

5 comentarii:

  1. Vezi cum e ca,lumea,in special romanii,sunt obisnuiti sa nu vada padurea de copaci.De aceea se limiteaza la orice e in aparenta simplu si nu ii forteaza sa iasa din ou si sa gandeasca,sau sa faca ceva pentru ei.Se tem de orice,inclusiv de cuvinte(cel putin de unele).
    Imi place expresia "dezamagiri flambate",si,inca ceva;esti cel mai urat dintre pamanteni,copil enervant si malefic!:*

    RăspundețiȘtergere
  2. Total de acord!
    Insa,datorita problemelor cu care romanii se confrunta(mai ales multumita nivelului de trai scazut) ei nu mai au capacitatea necesara sa fie profunzi si sa fie ei insisi.Suntem prea prinsi in mizerie,mizerie care ne secatuieste de energie si ne transforma in niste entitati pe care nici nu le mai recunoastem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ghiciti cine e de vina pentru mizeria in care traim! Noi, doar noi. Suntem saraci, dar lipsa de speranta, lipsa de relaxare, lipsa de vointa ne face si mai saraci. Nu o sa se schimbe nimic, atata vreme cat nu ne dorim!

    RăspundețiȘtergere
  4. secretul fericirii nu este sa faci numai ce iti place, ci sa iti placa ceea ce trebuie sa faci

    RăspundețiȘtergere
  5. Anonim, fericirea mai inseamna si sa ai ce sa iti doresti. Totul tine de dorinta, si de drumul ce il ai de facut pentru a o implini. Daca esti deja sus, nu o sa fii fericit pentru ca nu o sa ai ce descoperi nou. Eu sunt de parere ca in viata nu esti obligat sa faci nimic. Atata vreme cat esti atent la detalii si nu faci compromisuri, vei avea timp doar pentru ceea ce-ti place. Asa ca putin te contrazic. In fond si la urma urmei orice lucru poate fi placut atata vreme cat ti se pare interesant. Cand esti prea ocupat de altceva incat sa nu vezi partea draguta din lucrurile urate, totul ti se va parea ostil!

    RăspundețiȘtergere